Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Królewicz w powidłami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jajko 10 sztuk
cukier 10 łyżek
mąka 10 łyżek
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
masa
cukier puder 1 szklanka
mleko 0,5 l
budyń waniliowy 1
masło 1 kostka
reszta:
powidła śliwkowe
płatki migdałowe
polewa czekoladowa

Przepis i sposób przygotowania na: Królewicz w powidłami

Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni. Przeciąć na 4 cześci lub upiec 2 cieńsze i przeciąc na 2 czesci.
Ugotowac budyń waniliowy. Dodać masło i cukier i mieszać aż się rozpuści.
Pierwszego biszkopta posmarowac gorącą masą, przykryć drugim, którego posmarować powidłami, kolejnego masa. Na wierzch polac polewę czekoladowa i posypac płatkami migdałowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 07.10.2012 12:05
Takiego królewicza to każda kobietka by chciała :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak