Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremówka na biszkopcie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4
mąka 4 łyżki
cukier 4 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masa
budyń śmietankowy 2
mleko 1 l
masło 2 kostki
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Kremówka na biszkopcie

Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni. Przeciąć na pół.
Budynie ugotowac na mleku. Ostudzić. Masło utrzeć i dodac zimne budynie. W razie potrzeby dosłodzić. Można kapnąć niewielka ilość wódki lub likieru.
Biszkopt przełożyć kremem. Z wierzchu posypac cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tatli 01.01.2012 11:24
pycha
Kate131 13.08.2011 08:56
pyszności
emilia11 04.08.2011 18:15
robię taką samą,pycha
1j1o1l1a1 02.08.2011 19:11
mniam mniam :)
mikrusiak 02.08.2011 17:05
zjadło by się teraz hehe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak