Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto rumowo-czekoladowo-kawowe (Dukan)

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

otręby owsiane 8 łyżek
jajko 3 szt
słodzik w proszku 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kawa rozpuszczalna 0,5 łyżeczki
aromat rumowy 10 kropli
jogurt naturalny 100 odtłuszczony
kakao 0,5 (odtłuszczone)
mleko w proszku 0,5 (odtłuszczone)

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto rumowo-czekoladowo-kawowe (Dukan)

Otręby zmielić. Żółtka utrzeć ze słodzikiem do białości, nie przerywając miksowania dodawać kolejno: otręby, jogurt, mleko w proszku, kakao, kawę, proszek do pieczenia i aromat. Miksować całość przez 3 - 4 minuty. Na końcu łyżką wmieszać do masy ubite na sztywną pianę białka. Przełożyć ciasto do silikonowej foremki, wstawić do nagrzanego do 175 stopni piekarnika na 25 - 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 13.02.2012 21:41
pychota
Pacia 04.09.2011 10:44
muszę spróbowac

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak