Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Camembert smażony

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser camembert 2 szt
jajko 1 szt
mąka 1 łyżka
oliwa do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Camembert smażony

Camembert przekroić na 2 części, aby uzyskać cieńsze krążki. Oliwę rozgrzać na patelni. Każdy kawałek sera najpierw obtoczyć w mące, następnie w rozbitym z 1 łyżeczką wody jajku, w końcu w tartej bułce. Kłaść na rozgrzany tłuszcz smażyć z obu stron na rumiano.
Rada - Podawać camembert gorący, z dodatkiem borówek lub żurawiny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 25.06.2013 08:23
świetny przepis
Grazyna0211 08.11.2012 11:04
dla mnie pycha
Wacław 12.06.2012 13:53
fajny pomysł !
olkaaa 12.05.2012 11:41
lubię
Justyna87 14.03.2012 11:01
ciekawe
zdzislawa2 01.10.2011 12:44
takiego jeszcze nie jadłam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak