Sposób przygotowania

Usmażyć kotlety z filetów z kurczaka, dodając do panierki przyprawę do kurczaka. Po wystygnięciu pokroić je w kostkę. Poszatkować kapustę pekińską, dodać kukurydzę, oraz pokrojone w drobną kostkę: ogórek, paprykę i cebulę. Następnie dodać wystudzone kotlety pokrojone w kostkę. Na patelni bez tłuszczu zrumienić słonecznik, wystudzić i dodać do sałatki. W osobnym naczyniu przygotować sos: majonez połączyć ze śmietaną ( lub jogurtem) i oliwą, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić solą, pieprzem, vegetą. Polać sosem sałatkę i wymieszać dokładnie. Pozostawić w lodówce co najmniej 20 minut, aby panierka z kotletów wchłonęła sos. Podawać z ciepłym pieczywem z piekarnika. Sałatka pyszna.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobra:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    brzmi zachęcająco:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !