Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z panierowanym kurczakiem i słonecznikiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 1 szt
kukurydza w puszce 1 puszka
ogórek konserwowy 5 szt
papryka czerwona 1 szt
cebula biała 1 szt
czosnek 2 ząbki
majonez 4 łyżki
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat
słonecznik łuskany 3 łyżki
oliwa 1 łyżka
jogurt 1 łyżka
kapusta biała 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z panierowanym kurczakiem i słonecznikiem

Usmażyć kotlety z filetów z kurczaka, dodając do panierki przyprawę do kurczaka. Po wystygnięciu pokroić je w kostkę. Poszatkować kapustę pekińską, dodać kukurydzę, oraz pokrojone w drobną kostkę: ogórek, paprykę i cebulę. Następnie dodać wystudzone kotlety pokrojone w kostkę. Na patelni bez tłuszczu zrumienić słonecznik, wystudzić i dodać do sałatki. W osobnym naczyniu przygotować sos: majonez połączyć ze śmietaną ( lub jogurtem) i oliwą, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić solą, pieprzem, vegetą. Polać sosem sałatkę i wymieszać dokładnie. Pozostawić w lodówce co najmniej 20 minut, aby panierka z kotletów wchłonęła sos. Podawać z ciepłym pieczywem z piekarnika. Sałatka pyszna.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 12.12.2011 10:06
brzmi zachęcająco:)
Iwona43 14.11.2011 10:16
dobra:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak