Sposób przygotowania

1)Wszystkie składniki ze sobą łączymy ( tak bez jajka).
2)Zagniatamy ciasto.
3)Dzielimy na części.
4)Rozwałykowywujemy je na cienkie placki i następnie za pomocą szklanki lub maszynki wykrawamy krążki,
5)Nakłądamy farsz
6)Zlepiamy brzegi.

Gotowe pierogi wrzucamy na gorącą, posoloną wodę z tłuszczem. Mieszamy aby się nie skleiły tak od razu jak je wrzucimy. Pierogi wypłyną na wierzch gdy będa ugotowane.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    robię podobnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pierogi zawsze dobre...
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    dobry
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    LuKaSz4761

    extra
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    LuKaSz4761

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aannkaa82

    Uwielbiam pierożki :) z takiego ciasta co prawda nie robilam ale jestem na etapie testowania różnych ciast pierogowych wiec na pewno spróbuje :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !