Sposób przygotowania

Łososia umyj, osusz papierowym ręcznikiem, zamarynuj w oliwie z oliwek połączonej z czosnkiem i listkami tymianku, oprósz solą i pieprzem, a następnie odstaw do lodówki na 2 godziny. Zioła blanszuj we wrzątku przez 30 sekund, po czym zanurz w zimnej wodzie i osusz, aby nie straciły koloru. Zmiksuj je na gładką masę, osącz na sitku z nadmiaru wody, starannie wymieszaj z bułką tartą i łyżeczką oliwy z oliwek, a następnie dopraw do smaku solą i pieprzem. Łyżeczkę oliwy z oliwek rozprowadź na tacce aluminiowej, ułóż na niej łososia skórą do dołu, wierzch ryby posmaruj roztrzepanym żółtkiem, a następnie zmiksowanymi ziołami. Przykryj łososia od góry drugą aluminiową tacką i piecz 10 minut. Tak przygotowaną rybę podawaj z grillowanymi warzywami i sosem tzaziki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Bardzo lubię łososia :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    na pewno smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !