Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura malinowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maliny świeże 500 g
cukier 1/2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura malinowa

Maliny przez chwilę zamoczyć w wodzie. Osączyć na sicie, następnie w misce zasypać cukrem i lekko rozgnieść, pozostawić na kilka godzin aby puściły sok im więcej tym lepiej. Przelać do rondla i gotować tak długo aż się rozgotują, następnie powlewać do wcześniej przygotowanych słoiczków dobrze zakręcić, aż chwycą. Przechowywać w spiżarni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

indi 17.09.2012 20:50
wygląda apetycznie, uwielbiam maliny
mikrusiak 02.08.2011 17:10
hm fantastycznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak