Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

farsz na pierogi z kapustą i kominkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1,5 kg
smalec 1 kostka
kominki gotowane 50 dag
sól 3 łyżki
pieprz 3/4 łyżki
woda 2 litry
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
ziele angielskie 6 sztuk
cebula 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: farsz na pierogi z kapustą i kominkami

Kapustę kiszoną wrzucić do osolonej wody ( jeśli jest kwaśna wycisnąć wcześniej z kwasu i wypłukać na sicie). Wrzucić liść laurowy i ziele.
Cebulę pokrojoną w kostkę drobną podduszamy na patelni ( z dodatkiem tłuszczu- smalec).
Kapustę gotujemy do miękkości. ( ja gotowałam 50 minut )

Ugotowane kominki ( odsączone z wody) należy przekręcić przez maszynke lub drobno posiekać.

kapustę odcedzic , dodać cebulkę z tłuszczem i kominiki. Wszytsko wymieszać i doprawić do smaku.

Pozostawić do ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Elżbieta17 15.06.2012 08:32
musi być smaczny ten farsz:)
Dorota37 14.05.2012 20:00
super
Sroczka 23.04.2012 12:45
Dobry farsz do pierogów to podstawa. A Twój jest bardzo smakowity.
ben-ka 27.02.2012 07:45
kominki to grzybki?
berys18 20.02.2012 10:22
ciekawy pomysł
AgaS10 04.02.2012 08:47
a co to są te kominki?
Ewelina47 04.08.2011 21:34
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak