Sposób przygotowania

Kapustę kiszoną wrzucić do osolonej wody ( jeśli jest kwaśna wycisnąć wcześniej z kwasu i wypłukać na sicie). Wrzucić liść laurowy i ziele.
Cebulę pokrojoną w kostkę drobną podduszamy na patelni ( z dodatkiem tłuszczu- smalec).
Kapustę gotujemy do miękkości. ( ja gotowałam 50 minut )

Ugotowane kominki ( odsączone z wody) należy przekręcić przez maszynke lub drobno posiekać.

kapustę odcedzic , dodać cebulkę z tłuszczem i kominiki. Wszytsko wymieszać i doprawić do smaku.

Pozostawić do ostygnięcia.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    a co to są te kominki?
  • 4
    original
    Opublikowano

    berys18

    ciekawy pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    kominki to grzybki?
  • 0
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Dobry farsz do pierogów to podstawa. A Twój jest bardzo smakowity.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    musi być smaczny ten farsz:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !