Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deserowa babka galaretkowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 30% 400 ml
galaretka agrestowa 2 szt.
galaretka cytrynowa 1 szt.
galaretka truskawkowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Deserowa babka galaretkowa

Galaretki rozpuścić w połowie ilości wody podanej na opakowaniu.
Schłodzoną śmietanę ubić, dodać 2 tężejące agrestowe galaretki. Do formy wlać 1/3 masy śmietanowo-galaretkowej, wstawić do lodówki na 20 min., po stężeniu wylać tężejącą truskawkową galaretkę, wstawić do lodówki, wylać 1/3 masy, schłodzić, postępować tak, aż do wyczerpania składników. Wstawić do lodówki na min. 2 godziny.
Dobrze stężoną babkę wyjąć z formy i pokroić na porcje. Podawać. Trzymać w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam/ZUB3R 07.03.2013 11:24
ładnie wygląda
sambolera 27.02.2012 07:48
bardzo efektowne
mikrusiak 02.08.2011 17:07
widok zachwycający :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak