Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewka po mazursku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 400 g
ziemniaki 250 g
mleko 120 ml
woda 200 ml
masło 20 g
sól 1 szczypta
cukier 1 szczypta
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewka po mazursku

Marchewkę i ziemniaki umyć, obrać i oczyścić. Przygotowaną marchew pokroić w kostkę, ugotować na półmiękko w mleku z wodą i solą. Ziemniaki pokroić w kostkę, dodać do marchwi i ugotować do miękkości.
Wszystko utłuc na miazgę tłuczkiem do ziemniaków, doprawić do smaku.
Podawać polana masłem i posypaną posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna28 08.07.2012 11:48
super:)
Ela15 30.10.2011 08:16
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak