Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurskie farszynki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 900 g
mąka ziemniaczana 250 g
jajko 2 szt.
sól 1 szczypta
mięso wieprzowe 200 g
cebula 1 szt.
pieprz 1 szczypta
jajko ugotowane na twardo 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurskie farszynki

Ziemniaki należy ugotować, zemleć, dodać jajka, sól, mąkę, a następnie wyrobić ciasto.
Teraz możemy przyrządzić farsz: mięso zmielić razem z podsmażoną cebulą, pieprzem i ugotowanymi jajkami. Następnie wszystko mieszamy na jednolitą masę.
Z ciasta formujemy wałek, kroimy go na kawałki, i formujemy placuszki.
Na placuszki nakładamy farsz, zawijamy i kształtujemy kotlety.
Podsmażamy je na oleju aż do uzyskania złocistej barwy. Danie najlepiej jest podawać z różnymi sosami i sałatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sarenka 08.11.2011 18:53
Wyglądają bardzo apetycznie.
eli82 24.10.2011 15:13
pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak