Przepisy świąteczne

Sposób przygotowania

Ziemniaki należy ugotować, zemleć, dodać jajka, sól, mąkę, a następnie wyrobić ciasto.
Teraz możemy przyrządzić farsz: mięso zmielić razem z podsmażoną cebulą, pieprzem i ugotowanymi jajkami. Następnie wszystko mieszamy na jednolitą masę.
Z ciasta formujemy wałek, kroimy go na kawałki, i formujemy placuszki.
Na placuszki nakładamy farsz, zawijamy i kształtujemy kotlety.
Podsmażamy je na oleju aż do uzyskania złocistej barwy. Danie najlepiej jest podawać z różnymi sosami i sałatkami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    pomysłowe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Wyglądają bardzo apetycznie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !