Sposób przygotowania

grzyby leśne - borowiki, prawdziwki, kożlaki ( oprócz maślaków i oczywiście trujących) należy oczyścić z resztek igliwek, liści itp. Odciąć końcówkę trzonu. Trzon należy obrać ze "skórki". Grzyby pokroić paski.
Suszymy w suszarce do grzybów lub w piekraniku na specjalnej siatce.
Temperatura -60 stopni
Przez około 3-4 godziny w zależności od grubości pasków.

Oczywiscie moje proporcje grzybów są propozycją, a kto ile ma grzybów tyle może suszyć:)

Świetnie nadają się do bigosu czy do zup.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    świetny miks, nic tylko do lasu iść
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    extra
  • 3
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    na grzybki to ja mogę tylko popatrzeć, ale piękne są :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Lidia6

    moja mama robi podobnie
  • 2
    original
    Opublikowano

    caffee_tea

    ale pyszne
  • 1
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    pycha
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    też suszę
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    też suszę
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    TEŻ CO ROKU SUSZĘ.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    przydałyby się :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !