Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny czekoladowe z twarogiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 3,5 szklanki
kakao 0,5 szklanki
cukier 1,5 szklanki
proszek do pieczenia 4 łyżeczki
sól szczypta
mleko 2 szklanki
jajko 4 jajka
olej 1 szklanka
twaróg 400 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny czekoladowe z twarogiem

Twaróg mieszamy z 0,5 szklanki cukru i 2 żółtkami. Składniki sypkie tzn. mąkę, kakao, szklankę cukru, proszek do pieczenia i sól w jednej misce. Do drugiej miski wlewamy mleko, 2 jajka, 2 białka i olej. Mieszanki z obydwu misek powoli łączymy do uzyskania jednolitej masy. Do formy muffinkowej wyłożonej papilotkami wykładamy na przemian masę czekoladową i twarogową aby na wierzchu była masa czekoladowa. Papilotki wypełniamy do 3/4 wysokości i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopnio przez około 25-30 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 11.11.2012 20:17
ekstra
plocia 23.05.2012 22:43
Uwielbiam je
izoldaaa6 05.01.2012 08:03
jeszcze w życiu nie jadłam mufinek - chyba muszę w końcu spróbować - te wyglądają na smakowite :)
Emilia22 02.08.2011 15:59
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak