Sposób przygotowania

Twaróg mieszamy z 0,5 szklanki cukru i 2 żółtkami. Składniki sypkie tzn. mąkę, kakao, szklankę cukru, proszek do pieczenia i sól w jednej misce. Do drugiej miski wlewamy mleko, 2 jajka, 2 białka i olej. Mieszanki z obydwu misek powoli łączymy do uzyskania jednolitej masy. Do formy muffinkowej wyłożonej papilotkami wykładamy na przemian masę czekoladową i twarogową aby na wierzchu była masa czekoladowa. Papilotki wypełniamy do 3/4 wysokości i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopnio przez około 25-30 minut

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    świetne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    izoldaaa6

    jeszcze w życiu nie jadłam mufinek - chyba muszę w końcu spróbować - te wyglądają na smakowite :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Uwielbiam je
  • 0
    original
    Opublikowano

    eliza135

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !