Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety po mazursku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 szt.
tłuszcz 100 g
mąka pszenna 20 g
szynka wędzona 150 g
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
imbir 1 szczypta
schab 800 g
jajko ugotowane na twardo 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety po mazursku

Ze schabu usuwamy kość i dzielimy na porcje. Płaty mięsa należy dobrze rozbić i posolić. Na każdym płacie kładziemy szynkę pokrojoną w drobną kostkę, wymieszaną z gotowanym jajkiem, pieprzem i imbirem.
Zawijamy mięso z farszem w rulon, panierujemy w dwóch jajkach i mące.
Następnie roladki smażymy na tłuszczu.
Danie podajemy z ziemniakami z wody i surówką ze świeżych warzyw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak