Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane grzybki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby leśne 1 kg
ocet 1 szklanka
Liść laurowy suszony Prymat 2 liscie
cukier 1 łyzka
woda 3 szklanki
sól 4 łyzeczki
cebula 1
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 5 ziaren
Ziele angielskie całe Prymat 5 ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane grzybki

Grzyby obrac i umyć. Cebulę pokroic w paski. Zagotowac wodę z 2 łyzeczkami soli. Wrzucić grzyby i cebulę. Gotowac aż grzyby będą miękkie. Odcedzić i ostudzić. Przygotowac zalewę z 3 szklanek wody, octu, liści, ziela, pieprzu, 2 lyżeczek soli i cukru. Zalewę ostudzić. Grzyby ułożyć do słoików i zalac zalewą. Słoiki dokręcić i sprawdzić czy nie ciekna. Przetrzymywac w ciemnym i chłodnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak