Sposób przygotowania

Schab obgotowujemy w niewielkiej ilości wody z dodatkiem włoszczyzny tak, aby stał się półmiękki. Następnie należy wyjąć go z wywaru, odsączyć i obrumienić na tłuszczu.
Potem przełożyć do rondla i grubo obsypać bułką tartą. Dodajemy masło, powidła rozprowadzone wywarem ze schabu, cukier, sól oraz goździki.
Całość dusimy, dopóki mięso nie będzie miękkie, a następnie zagęszczamy mąką, wlewamy wino i zagotowujemy. Podajemy z ziemniakami z wody i ulubioną surówką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    na mroźne dni syty schabik....
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    pysznie wygląda, świetne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !