Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba gotowana na zielono

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba 800 g
cebula 3 szt.
cukier 2 łyżeczki
czosnek 2 ząbki
koperek 1/2 szkl.
natka pietruszki 1/2 szkl.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba gotowana na zielono

Rybę oczyścić, umyć, pokroić na porcje, włożyć do rondla, posypać solą i pieprzem. Wlać tyle wody, żeby przykryła rybę. Wrzucić drobno posiekaną cebulę, czosnek roztarty z solą, zieleninę i cukier.
Przykryć i gotować na małym ogniu. Przed podaniem doprawić sokiem z cytryny i ewentualnie solą, posypać świeżym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bernadetta2 02.03.2012 19:42
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak