Sposób przygotowania

Ser zemleć w maszynce, dodać mąkę, jajko i kaszę, posolić. Zagnieść ciasto, podzielić na kawałki, nadziewać powidłami i dokładnie zlepiać. Gotować w osolonej wodzie. Podawać polane tłuszczem przesmażonym z tartą bułką i posypane cukrem.

Komentarze

  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    KOREKTA DO PRZEPISU: * 50 dkg. sera twarogowego, * 10 dkg. mąki, * 1 jajko, * 10 dkg. kaszy manny, * 20 dkg. powideł lub twardej marmolady, * 4 dkg. masła, * 3 dkg. bułki tartej, * 3 dkg. cukru, * sól.
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Jak ja dawno nie robiłam knedli:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Takich jeszcze nie robiłam:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    mniam :)
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    takich nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !