Sposób przygotowania

Serek mieszamy z musem truskawkowym. Galaretki rozpuszczamy w połowie ilości wody podanej na opakowaniu. Zostawiamy do schłodzenia. Schłodzoną śmietanę ubijamy, dodajemy do masy truskawkowo-serkowej, mieszamy. Dodajemy lekko tężejące galaretki, miksujemy.
Masę wylewamy do okrągłej miski, na wierzch układamy biszkopciki. Wstawiamy na kilka godzin do lodówki do stężenia. Aby wyjąć deser, należy włożyć miskę na chwilkę do gorącej wody, po czym odwrócić i przełożyć na duży płaski talerz. Deser dekorujemy truskawkami i bitą śmietaną według własnego upodobania.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    jak ja lubię takie bomby...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !