Sposób przygotowania

Mandarynki sparzyć, z dwóch zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. Pozostałe pokroić na kostki i podsmażyć na patelni aż puszczą sok. Dalej przygotować ciasto naleśnikowe: do mąki wbić jaja, dodać szczyptę soli i dolać mleko. Całość zmiksować na gładkie ciasto i wstawić do lodówki na 30 minut. W tym czasie miękkie masło utrzeć z cukrem i sokiem oraz połączyć ze skórką z mandarynek. Zmiksować na gładką masę. Rozgrzaną patelnię posmarować pędzelkiem zamoczonym w oleju. Wylewać po porcji ciasta i usmażyć 6 naleśników. Naleśniki cienko posmarować masłem i złożyć. Na patelni ułożyć naleśniki i usmażyć. Udekorować mandarynkami i skórką. Można też dodać garść prażonych płatków migdałowych lub polać naleśniki łyżką jogurtu naturalnego.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne połączenie
  • 1
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    mniam, aż ślinka cieknie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !