Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowa tarta z truskawkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maślane ciasteczka 100 g
herbatniki czekoladowe 100 g
masło 50 g
budyń czekoladowy 1 opakowanie
cukier brązowy 2 łyżki
truskawki 500 g
galaretka truskawkowa 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowa tarta z truskawkami

Wszystkie herbatniki bardzo drobno pokruszyć, można to zrobić np. za pomocą wałka. Masło rozpuścić. Wymieszać masło z herbatnikami i powstałą masą wyłożyć naczynie do pieczenia tarty. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 10 minut.
Budyń przygotować wg wskazówek na opakowaniu zamiast białego cukru, dodając brązowy.
Gotowy, ciepły budyń rozsmarować na upieczonym i przestudzonym spodzie. Na budyniu układać umyte truskawki pozbawione szypułek.
Galaretkę zrobić wg wskazówek na opakowaniu, zmniejszając jednak ilość wody o połowę.
Ostudzoną galaretką zalać truskawki.
Wstawić do lodówki na co najmniej 3 godziny

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka189 04.04.2012 21:49
dla mnie też, tylko poproszę dużżżyyyy ;)
wiola333 01.09.2011 09:43
pycha
Beatris 02.08.2011 13:49
Smakowicie wygląda. Poproszę kawałek.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak