Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada wieprzowa w liściach kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska 8 liści
cebula biała 3 sztuki
zielona papryka (świeża) 1/2 sztuki
żółta papryka (świeża) 1/2 sztuki
ole 3 łyżki
sól do smaku
jajko 1 sztuka
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżka
bulion warzywny 1 kostka
fasola szparagowa 20 dag
mięso mielone wieprzowe 50 dag
papryka czerwona 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada wieprzowa w liściach kapusty

Liście z kapusty umyć, włożyć do gorącego bulionu warzywnego z kostki i gotować około 2 minuty. Następnie osączyć na sitku, ale wywar pozostawić. Liście osuszyć a ostrym nożem wykroić grube nerwy. Fasole oczyścić i lekko obgotować. Możemy też użyć gotowej fasolki z puszki. Cebule obrać i posiekać w kostkę drobną oraz paprykę oczyścić z pestek i pokroić również w drobną kostkę po czym dodać je do mięsa. Dołożyć musztardę, jako surowe oraz sól i pieprz. Dokładnie wszystko wymieszać. Na liściach kapusty ułożyć farsz mięsny oraz fasolkę a następnie całość zwinąć jak roladę. Można lekko związać nicią i zawinąć w folię aluminiową. Ułożyć w garnku, zalać pozostałym wcześniej bulionem z gotowanej kapusty i dusić pod przykryciem około 20 minut. Przed podaniem można pokroić w plastry na szerokość około 2 cm.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tomasz17 07.08.2011 09:03
fajna
motomaniak 02.08.2011 13:33
super ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak