Sposób przygotowania

Z mąki, jaja i wody wyrobić gładkie ciasto. Wykrajać szklanką krążki i nakładać na nie przygotowany wcześniej farsz.

Biały ser połączyć z zaparzonymi w gorącej wodzie rodzynkami. Dodać pokrojone orzechy włoskie, żółtko oraz dwa cukry. Wszystko dokładnie połączyć. Przygotowane pierożki gotować w gorącej. osolonej wodzie jeszcze 5 minut po wypłynięciu. Podawać polane truskawkowym musem bądź zmiksowanymi truskawkami z dodatkiem kefiru lub jogurtu.

Spróbuj również

Komentarze

  • 4
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    KOREKTA DO PRZEPISU Ciasto: * 3 szk. mąki, * 1 jajo, * około 3/4 szklanki wody szczypta soli. Farsz: 1 kg białego sera, 10 dag rodzynek, 5 dag. orzechów włoskich, 1 żółtko, 2 łyżki cukru kryształ, cukier waniliowy, 1 buteleczka gotowego musu truskawkowego lub 0.5 kg truskawek, 200 ml kefiru lub jogurtu naturalnego.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    uwielbiam takie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    super!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    bardzo pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa/kalapurtka

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pychotka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    pieroszki :) mniam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam takie
  • 2
    original
    Opublikowano

    sara1

    smaczny przepis, ja nie dodam tylko rodzynek
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    smaczne, ja lubię takie polane masełkiem
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Bardzo dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !