Sposób przygotowania

Kominki należy opłukać, obciąć końcówki ( korzeń).
Do przygotowanego wcześniej garnka o takiej pojemności aby wszystkie grzyby się zmieściły nalać wody tak aby zostały w pokryte w pełni wodą. Dodać sól. Gotować około 40 minut na średnim ogniu. Następnie odcedzić za pomocą durszlaka i dodatkowo przyciskać np. łyżką czy widelcem aby były jak najmocniej odsączone z wody.

Gdy kominki będą już zimne ( można zalać zimną wodą ale ponownie mocno je z niej odsączyć) należy je skręcić przez maszynkę.

Dodać 1/2 łyżeczkę soli, pieprz oraz ostrą mieszankę przypraw.
Wszystko ze sobą wymieszać. Farsz gotowy.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Lidia6

    pycha takie pirogi
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    ciekawy smak musi miec
  • 1
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Takich grzybów jeszcze nigdy nie jadłam. Jestem ciekawa jak smakują.
  • 0
    original
    Opublikowano

    agogo2

    dobry farsz
  • 0
    original
    Opublikowano

    agogo2

    dobry farsz
  • 0
    original
    Opublikowano

    agogo2

    dobry farsz
  • 0
    original
    Opublikowano

    agogo2

    dobry farsz

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !