Sposób przygotowania

Pięć żółtek ucieramy z połową szklanki cukru i kostką margaryny na jednolitą masę. Dodajemy mąkę i wyrabiamy ciasto. Dzielimy je na połowę. Jedną część kładziemy na blachę a drugą do zamrażarki. Resztę tłuszczu ucieramy z cukrem i dwoma całymi jajkami. Dodajemy budyń i cukier waniliowy, twaróg i pozostałe składniki. Ubijamy pianę z pięciu białek z dodatkiem szklanki cukru i dwóch łyżek mąki kartoflanej. Na ułożone ciasto wlewamy masę serową, kładziemy pokrojone brzoskwinie, wlewamy ubitą pianę i kładziemy pokruszone wcześniej zamrożone ciasto. Pieczemy w piekarniku około 45 minut w temperaturze 180 stopni.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    marta1371

    Smaczny,mój ulubiony.Też taki robię,tylko mam trochę inny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne ciasto do kawusi...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo lubię taki sernik
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    pyszny,lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    wspaniały
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !