Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karpatka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 1 szklanka
mąka 1 szklanka
margaryna 1/2 kostki
jajko 4
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
masa
masło 1 kostka
budyń śmietankowy 1
mleko 0,5 l
cukier puder 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Karpatka

Wode zagotować, dodać margaryne i zagotować. Nastepnie dodac make i szybko mieszac drewniana lyzka. Pogotowac jeszcze chwile. Odstawic i ostudzic. Dodawac po 1 jajku i utrzec. Rozłożyć na 2 brytfanki i upiec.
Budyń ugotować i ostudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem. Dodac budyń i utrzec razem. Jedno ciato posmarować masa i przyłożyc drugim. Można posypac cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak