Sposób przygotowania

Umytą marchew kroimy w cienkie plasterki. Z cytryny wyciskamy sok. Na patelni rozgrzewamy olej, wkładamy pokrojone marchewki i smażymy na dużym ogniu 2-3 minuty. Następnie zalewamy bulionem warzywnym, zmniejszamy ogień i gotujemy marchewkę wraz z bulionem ok. 20 minut. Sałatę masłową myjemy, osuszamy, rwiemy palcami na mniejsze kawałki. Patelnię z marchewką zdejmujemy z ognia, dodajemy sałatę oraz sok z cytryny, mieszamy. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Potrawę rozkładamy na talerze, posypujemy pokruszonym serem feta. Smacznego.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !