Sposób przygotowania

Ogórki dokładnie myjemy, nie obierając kroimy na grubsze plastry. Paprykę oraz cebulę kroimy w większe kawałki. Następnie pokrojone ogórki, papryki oraz cebulę przekładamy do dużej miski, zalewamy 9 szklankami wody oraz wsypujemy 1 szklankę soli. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na 3 godziny. Po tych 3 godzinach odcedzamy. Ogórki, paprykę oraz cebulę wkładamy do słoików. Przygotowujemy zalewę. Zalewa:
-6 szklanek wody
-3 szklanki octu
-4 szklanki cukru
oraz ziele angielskie i gorczycę zagotowujemy. Zalewę odstawiamy do przestygnięcia. Ogórki, paprykę oraz cebulę wkładamy do słoików. Zalewamy przestudzoną zalewą i pasteryzujemy 8 minut.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !