Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koreczki z ogórków na zimę

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 4 kg
papryka czerwona 3 szt
papryka żółta 3 szt
cebula 1/2 kg
ocet 3 szkl
cukier 4 szkl
sól 1 szkl
woda 15 szkl
ziele angielskie 1 łyżka
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Koreczki z ogórków na zimę

Ogórki dokładnie myjemy, nie obierając kroimy na grubsze plastry. Paprykę oraz cebulę kroimy w większe kawałki. Następnie pokrojone ogórki, papryki oraz cebulę przekładamy do dużej miski, zalewamy 9 szklankami wody oraz wsypujemy 1 szklankę soli. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na 3 godziny. Po tych 3 godzinach odcedzamy. Ogórki, paprykę oraz cebulę wkładamy do słoików. Przygotowujemy zalewę. Zalewa:
-6 szklanek wody
-3 szklanki octu
-4 szklanki cukru
oraz ziele angielskie i gorczycę zagotowujemy. Zalewę odstawiamy do przestygnięcia. Ogórki, paprykę oraz cebulę wkładamy do słoików. Zalewamy przestudzoną zalewą i pasteryzujemy 8 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak