Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos czosnkowy dianixa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 18 proc 10 łyżek
majonez tradycyjny 3 łyżeczki
czosnek 1 główka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: sos czosnkowy dianixa

GŁÓWKĘ CZOSNKU NALEŻY OBRAĆ, I PO KOLEI KAŻDY ZĄBEK CZOSNKU WYCISNĄĆ DO MISKI( JA NP ROBIĘ TO ZA POMOCĄ DZIADKA DO ORZECHÓW). DODAĆ NASTĘPNIE 10 ŁYŻEK ŚMIETANY, 3 ŁYŻKI MAJONEZU. DODATKOWO DODAĆ SÓL TAK 1/4 ŁYŻECZKI I PIEPRZ JA DAJE TAK Z 1/2 ŁYŻECZKI.
WSZYSTKO ZE SOBĄ WYMIESZAĆ DOKŁADNIE ZE SOBĄ. ODSTAWIĆ NA 10/15 MINUT. I GOTOWE DO JEDZENIA

ŚWIETNIE KOMPONUJE SIĘ Z PIZZĄ CZY FRYTKAMI.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 31.05.2012 21:57
robię do pizzy
Aneta41 05.04.2012 17:20
bardzo lubię taki sos;)
Aneta41 05.04.2012 17:20
bardzo lubię taki sos;)
ankaryba 11.01.2012 19:56
rewelacja!!!
ela16 19.09.2011 10:58
super
pacpaw 09.08.2011 22:12
lubię takie ostre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak