Sposób przygotowania

# 1/2 strąka papryki czerwonej
# 1/2 strąka papryki zielonej i żółtej
# 1 średnia cebula
# 2 ząbki czosnku
# 15 dkg pieczarek
# 15 dkg fasolki szparagowej
# ok. 25 dkg ryżu
# 3 łyżki oliwy
# sól
# pieprz
# kurkuma
# 2i 1/2 szklanki bulionu

Wykonanie:
Czosnek drobno posiekać , cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na dużej patelni na 3 łyżkach oliwy.Oczyścić i pokroić pieczarki , fasolkę poprzecinać i dorzucić do patelni, smażyć kilka minut.Do warzyw dosypać ryżu , zalać bulionem , wsypać kurkumę (wedle upodobania)i dusić na małym ogniu pod przykryciem ok 15 minut, mieszając od czasu do czasu aby ryż się nie przypalił. Na końcu przyprawić solą i pieprzem i podawać gorące.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    fajnie wygląda :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Moje smaki, takie lubię.
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    fajne jedzonko:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    fajne
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    z warzywami też jest smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika-twin

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    ciekawy przepis!
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    same pyszności u ciebie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pięknie podane

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !