Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos grzybowy na zimę

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 4 szt
papryka czerwona 2 szt
olej 0,5 szklanki
cukier 1 łyżka
ocet 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
czosnek 2 ząbki
grzyby leśne 1 obgotowane

Przepis i sposób przygotowania na: Sos grzybowy na zimę

Cebulę obieramy i kroimy w plastry, paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w paski .Na patelni rozgrzewamy olej wrzucamy cebulę, dusimy, dodajemy paprykę,grzyby,cukier ocet, doprawiamy solą i pieprzem. dusimy ok 30 minut pod koniec gotowania dodajemy przecier i czosnek, przekładamy do słoików,pasteryzujemy ok20-25 minut. Bardzo smaczne na zimno jak i na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak