Pełen smaków e-magazyn kulinarny

Sposób przygotowania

Wodę, cukier, margarynę i kakao zagotować. Po ostudzeniu odlac 1/2 szklanki (na polewę). Do zimnej masy wsypac makę z proszkiem. Wbić żółtka i dokładnie wymieszać. Dodać ubita na sztywno pianę z białek i jeszcze raz wymieszać. Piec 1 godzinę. Przeciąć na pół.
żelatynę rozpuscić wg przepisu na opakowaniu. Śmietanę ubijac na wysokich obrotach aż będzie sztywna. Dodac cukier i zimną żelatynę. Zmiksować do calkowitego wymieszania skladników.
Wiśnie wydrylować i ugotowac z cukrem i zelatyną.
Ciasto przełożyc masą i polac wisniami.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !