Sposób przygotowania

Białka ubic na sztywno z cukrem. Dodac żółtka i zmiksowac. Dodac przesitowana makę z proszkiem oraz zmielone orzechy. Wymieszac. Piec ok. 25 minut w 180 stopniach. Przeciąc na pół.
Kasię zmiksowac aż będzie puszysta. Dodac cukier puder i jeszcze pmiksowac. Podzielic na połowę i do jednej części wcisnąc sok z cytryny a druga zmiksowac z wydrylowanymi wisniami.
Biszkopty przełożyc masą wisniową i połówkami wisni, góre posmarowac cytrynową. Ozdobic kwiatuszkami z masy i wisniami.
0,5 szklanki wiśni rozgotowac z cukrem (ilosc zalezy od slodkosci owoców), pod koniec dodac żelatynę. Wymieszac, poczekac aż się ostudzi i zrobic wzorki na torcie.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    piękne i pyszne, super ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    everything

    pyszności
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    rewelacyjne ciacho;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !