Sposób przygotowania

Mąkę zagniatamy z masłem i 3 łyżkami zimnej wody, wstawiamy na 20minut do lodówki. Rozwałkowujemy i wylepiamy formę do tarty tak aby powstał brzeg. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180c i pieczemy 10 minut, w tym czasie przygotowujemy farsz. Cukinie myjemy nie obieramy, cebulę, paprykę kroimy w kostkę, czosnek siekamy, wszystko smażymy na oleju 10 minut często mieszając.

Jogurt miksujemy z jajkami, solą, pieprzem i ziołami. Warzywa wykładamy na podpieczony spód zalewamy masą jogurtowo-jajeczną wkruszamy ser Feta. W nadzienie wgniatamy pomidorki koktajlowe, posypujemy wierzch płatkami migdałowymi. Pieczemy 20- 25 minut.

Komentarze

  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    KOREKTA : * 1 szkl. mąki, * 1/2 kostki masła, * młoda cukinia, * strąk papryki, * cebula, * 2 ząbki czosnku, * opakowanie sera Feta, * 1/2 średniego kubka jogurtu, * 2 jajka, * łyżka posiekanej natki pietruszki, * łyżka posiekanej bazylii, * 2 łyżki oleju, * 15-20 pomidorków koktajlowych, * sól i pieprz, * 2 łyżki płatków migdałowych.
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Oj,zjadłabym -ale jakby ktoś mnie zaprosił na gotowca??:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    ciakawe danie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Super przepis :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !