Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapustka do ziemniaczków

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta młoda 1 kg
cebula biała 1 sztuka
łopatka wieprzowa 1 kg
olej do smażenia
natka pietruszki 4 łyżki
pieprz do smaku
przecier pomidorowy 1 słoiczek
serek topiony śmietankowy duży 1 sztuka
fasola czerwona z puszki 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapustka do ziemniaczków

Cebulę, mięso kroimy w kosteczkę .
Cebulę podsmażamy na oleju, dodajemy mięso, dusimy do miękkości.
Podlewamy wodą.
Doprowadzamy do wrzenia, dodajemy serek topiony i dokładnie mieszamy z wywarem. Kapustę szatkujemy w średniej wielkości kawałki dorzucamy do miękkiego mięsa. Dusimy, dodajemy przecier i fasolę wraz z zalewą.
Gdy kapusta zmięknie doprawiamy do smaku, wsypujemy natkę pietruszki i gotujemy jeszcze około 5 minut.
Podajemy do ziemniaczków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 15.11.2012 14:30
jestem pewna że bardzo smaczna
edyta44 21.10.2012 10:48
pycha
PaniMISIOWA 29.03.2012 20:54
smakowicie wygląda
pacpaw 16.02.2012 22:38
pyszna
Mysiunia 28.01.2012 13:43
bardzo smaczna:)
IlonaAlbertos 11.11.2011 20:54
Połączenie kapusty i fasoli jak najbardziej mi odpowiada.
ben-ka 29.08.2011 08:55
takiej nie jadłam muszę przyznać:)
barbara11561 19.08.2011 08:41
pyszna
Emiliozo 10.08.2011 18:53
superowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak