Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto krówkowe z migdałami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jajko 5 sztuk
mąka 5 łyzek
cukier 5 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
masa
masa krówkowa kkaowa 400 g
masło 1 kostka
Polewa:
margaryna 0,5 kostki
mleko 1/3 szklanki
cukier 1 łyzki
kakao 2 łyzki
płatki migdałowe

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto krówkowe z migdałami

Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni. Przeciąć na pół.
Masło utrzeć na puch. Powoli dodawać mase krówkowa nadal ucierająć.
Biszkopty przełożyć masą. Margarynę rozpuścić. Dodać mleko, kakao i cukier energicznie mieszająć. Polac na ciasto i posypac płatkami migdalowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 19.10.2012 21:09
Apetyczne ciasto - będzie po czym pójść na dietkę, ale co tam ...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak