Sposób przygotowania

Suszone gruszki drobno pokroić, wsypać do słoja. Zalać spirytusem zmieszanym z wódką. Słój szczelnie zamknąć i odstawić w ciepłe i ciemne mniejsce na osiem tygodni. Po tym czasie płyn zlać i przefiltrować przez bibułę. Owoce zalać wodą i pozostawić je na dwie doby, wszystko ponownie przefiltrować i dodać koniak. Nalewkę rozlać do butelek, szczelnie zamknąć i odstawić na sześć miesięcy w chłodne i ciemne miejsce do leżakowania.

Komentarze

  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    <p><span style=\"color: #0000ff; font-size: 10pt;\"><strong><span style=\"font-family: Courier New,Courier,monospaced;\">ciekawy dla mnie jest tu dodatek koniaku, na pewno dodaje intryguącego smaku</span></strong></span></p>
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !