Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalewka z suszonych gruszek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wódka 2 l
spirytus 1/2 l
woda 2 l
koniak 50 ml
gruszki 60 suszone

Przepis i sposób przygotowania na: Nalewka z suszonych gruszek

Suszone gruszki drobno pokroić, wsypać do słoja. Zalać spirytusem zmieszanym z wódką. Słój szczelnie zamknąć i odstawić w ciepłe i ciemne mniejsce na osiem tygodni. Po tym czasie płyn zlać i przefiltrować przez bibułę. Owoce zalać wodą i pozostawić je na dwie doby, wszystko ponownie przefiltrować i dodać koniak. Nalewkę rozlać do butelek, szczelnie zamknąć i odstawić na sześć miesięcy w chłodne i ciemne miejsce do leżakowania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 28.02.2012 19:49
fajny przepis
caralajna 29.12.2011 18:20
ciekawy dla mnie jest tu dodatek koniaku, na pewno dodaje intryguącego smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak