Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane podgrzybki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 3 szklanki
sól 1 łyżka
cukier 1 łyżeczka
ziele angielskie 5 ziarenek
pieprz 1/4 łyżeczki
podgrzybki 1,5 kg
ocet 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane podgrzybki

Grzyby przebrać, umyć i włożyć do garnka z wodą a następnie je zagotować. Po zagotowaniu grzyby przecedzić i przelać gorącą wodą. Nastawić w drugiej wodzie i gotować ok.30 minut. Przygotować zalewę z podanych składników. Gorące grzybki włożyć do słoika i zalać gorącą zalewą. Nie pasteryzować tylko obrócić słoiki do góry dnem przykryć czymś ciepłym, pozostawić do ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 28.01.2012 22:08
Cudownie si? prezentuj?.
Ewelina38 06.11.2011 16:45
marynowanie grzybów to specjalność mojego męża - a ja je z przyjemnością zjadam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak