Sposób przygotowania

Grzyby przebrać, umyć i włożyć do garnka z wodą a następnie je zagotować. Po zagotowaniu grzyby przecedzić i przelać gorącą wodą. Nastawić w drugiej wodzie i gotować ok.30 minut. Przygotować zalewę z podanych składników. Gorące grzybki włożyć do słoika i zalać gorącą zalewą. Nie pasteryzować tylko obrócić słoiki do góry dnem przykryć czymś ciepłym, pozostawić do ostygnięcia.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    marynowanie grzybów to specjalność mojego męża - a ja je z przyjemnością zjadam :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Cudownie si? prezentuj?.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !