Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszne rydze

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rydze 1 kg
masło 10 dkg
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszne rydze

Rydze wypłukać kilkakrotnie. Trzonki rydzy odciąć, a kapelusze osuszyć na sicie, układając blaszkami do dołu. Na patelni rozgrzać masło, układać rydze blaszkami do góry i smażyć na silnym ogniu. Po kilku minutach widelcem odwrócić grzyby i smażyć z drugiej strony. Gorące rydze posolić i podać na patelni, na której były smażone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 27.10.2012 10:06
pychotka;)
pioge7 02.08.2011 07:49
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak