Sposób przygotowania

Pokrojone owoce wsypać do rondla ( jabłko w plasterki , truskawki w ćwiartki ) . Zasypać ½ szklanki cukru, cynamonem i dusić owoce zmiękną a sok odparuje .Zasypać bułką tartą i wymieszać . Masło , ½ szklanki cukru i mąkę wymieszać delikatnie zagniatając , aż zrobi się z nich drobna kruszonka . Wysmarować masłem foremkę do zapiekanek . Wysypać pokruszonym piernikiem .Wyłożyć na niego przestudzoną masę owocową . Posypać kruszonką . Piekarnik rozgrzać do 180 stopni . Nastawić na zapiekanie z góry . Wstawić foremkę z Crumble i piec ok. 35 minut ( zależnie od wielkości foremki i jak grubo jest wysypana kruszonka . Gdy kruszonka będzie złota wyjąć . Podawać na zimno .
Można podawać z kulką lodów waniliowych .

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wygląda bardzo apetycznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Atomówka

    pyszne. miły zimowy deser. lubie też crumble z kruszonką z płatkami owsianymi.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    idealne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    ale pyszności
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszkalider

    Coś niesamowitego

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !