Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa warzywna z boczniakami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczniaki 25 dag
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
seler 1 szt
bulion 6 szklanek
jajko 1 szt
mąka pszenna 2 łyżki
masło 1 łyżka
natka pietruszki 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa warzywna z boczniakami

Warzywa obieramy, opłukujemy i kroimy w słupki, przekładamy do garnka z bulionem i zagotowujemy. Cebulę drobno siekamy. Boczniaki oczyszczamy, opłukujemy, osączamy, kroimy w kostkę i razem z cebulką krótko obsmażamy na maśle.Następnie oprószamy łyżką mąki, mieszamy i dodajemy do garnka z zupą. Gotujemy ok. 30 min do miękkości. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zupa pysznie smakuje z lanymi kluseczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 31.05.2013 08:31
muszę spróbować
GGABI 13.10.2012 22:11
ciekawie
szyba 02.08.2011 07:56
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak