Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z kukurydzą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
kukurydza konserwowa 1 puszka mała
sól do smaku
pieprz do smaku
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z kukurydzą

Kukurydzę dokładnie odsączamy i przekładamy do mięsa mielonego. Dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy do smaku i dodajemy bułkę tartą - tyle by masa nie była zbyt rzadka ale i nie za twarda. Dokładnie wyrabiamy.Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, z masy formujemy zraziki i smażymy na rumiano. W innej wersji kukurydzę możemy zastąpić groszkiem konserwowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 10.02.2015 08:47
fajne połączenie, fajne smaki
czekoladka_m 29.10.2013 15:00
Robię całkiem podobne, dodaję jednak orzechy i inne ziarna;)
Bernadeta1 03.10.2012 10:33
ciekawe z kukurydzą, muszę teraz dodać
Malinka 18.06.2012 09:32
A to ciekawe...:)
Mysiunia 27.09.2011 11:38
super pomysł na nieco inne mielone:)
sylwia / sytofala 20.08.2011 21:13
bardzo ciekawy przepis, do wypróbowania
szyba 02.08.2011 07:53
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak