Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z dzikiej róży i jeżyn

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jeżyny 0,5 kg
cukier 1 kg
likier pomarańczowy 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z dzikiej róży i jeżyn

Bardzo dojrzałe owoce dzikiej róży opłukujemy, oczyszczamy z szypułek, zalewamy szklanką wody i dusimy przez ok. 2 godz a następnie miksujemy. Do masy dodajemy również bardzo dojrzałe umyte i oczyszczone jeżyny oraz cukier i dusimy przez 30 min. Pod koniec dodajemy alkohol. Gorący dżem przekładamy do słoików i pasteryzujemy przez 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 27.11.2012 20:40
pyszny dżemik
halinka1011 02.08.2011 07:45
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak