Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina z cykorią

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cykoria 1 szt
wołowina 20 dag
pomidory 2 szt
cebula 1 szt
szczypior 1 pęczek
mąka 2 łyżki
sok z cytryny 3 łyżki
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka mielona do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina z cykorią

Wołowinę kroimy w drobną kostkę, obsmażamy na oleju, doprawiamy do smaku. Następnie podlewamy kilkoma łyżkami wody i dusimy ok. 20 min. Zagęszczamy mąką. Na osobnej patelni przesmażamy posiekaną cebulkę, pokrojone w kostkę pomidory. Następnie do warzyw przekładamy mięso i razem dusimy ok. 5-10 min.Doprawiamy do smaku. Na półmisku układamy oczyszczone liście cykorii, skrapiamy sokiem z cytryny a na nie wykładamy potrawę z patelni. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak